Ans Hoogland, Dru Yoga Docent – online en in Zutphen

Snakt je Lijf naar Soepelheid en Ontspanning,
je Hoofd naar Rust en Lichtheid?

Ervaar dan de weldadige werking van Dru Yoga:
zachte vloeiende bewegingen om je weer fit en vitaal te voelen,
je hart te openen en diep te ontspannen.
Een heerlijk moment in de week voor jezelf!

Wie ben ik?

ans-hoogland-dru-yoga-te-zutphen

Ik ben Ans Hoogland en geef al jaren les in Dru Yoga

Ik leerde Dru Yoga kennen in een tijd dat ik erg gespannen was. Ik had pijn in mijn schouders en zat niet lekker in mijn vel. Ik was overspannen en stelde hoge eisen aan mezelf. De eerste les was ik zo verbaasd, ik kreeg een blij gevoel, voelde me ontspannen terwijl ik (naar mijn hardwerkende maatstaven van toen) rustig bewoog. Ik hoefde mijn best niet te doen en toch had het effect.

Mijn hoofd begreep er niets van, maar het deed me goed. Mijn moeder lag op sterven en het greep me erg aan. Maar ik deed elke avond kleine stukjes Dru Yoga. Daarna sliep ik verrassend rustig. Ook merkte ik dat mijn conditie (die altijd heel matig was) sterk vooruit ging. Hoewel ik de lessen begon met ernstige schouderklachten, kon ik binnen mijn mogelijkheden gewoon meebewegen en werden die klachten gaandeweg minder. Als ik terugkijk, een wereld van verschil…

Ik vond de wekelijkse lessen zo fijn, dat ik al snel met de docentenopleiding begon. Ik wilde meer met Dru Yoga bezig zijn en anderen hier ook de waarde van laten ervaren. Het geven van de wekelijkse lessen vind ik heerlijk. Ik vind het fijn om te zien hoe goed het anderen doet. Ik zie deelnemers ontspannen.

De voordelen van Dru Yoga

Dru Yoga Innerpulse Ans Hoogland

Mensen die wekelijks Dru Yoga beoefenen hebben:

check Meer energie

check Een betere uithoudingsvermogen

check Zijn zich meer bewust van hun lichaam

check Zijn meer ontspannen

check Zijn emotioneel evenwichtiger

check Meer zelfvertrouwen

Herken je dit:

checkJe voelt je stijf en gespannen

checkJe voelt je gehaast en kortademig

checkJe bent vaak moe

checkJe zit veel in je hoofd en slaapt slecht

checkJe zit niet lekker in je vel

checkJe hebt steeds meer fysieke kwaaltjes en klachten

Dru Yoga doet je goed. Als je start met de Dru Yoga lessen zal je snel het effect voelen. Je voelt je soepeler, fitter, opener en meer ontspannen.

Dru Yoga geeft je gewoon een goed en fijn gevoel!

“Voor mij is jouw yogales met beide benen op de grond staan; iedere keer opnieuw beseffen dat ik niet alleen een hoofd, maar ook een lichaam heb.”

– Marjolijne –

Wat is Dru Yoga?

dru yoga is 'yoga van het hart’

In Dru Yoga maak je vloeiende, zachte bewegingen om geblokkeerde energie weer te laten stromen en spanning los te laten. Het gaat niet om presteren! Je beweegt met aandacht op een lichte plezierige manier.

Hoewel de bewegingen zacht zijn, is de werking verrassend krachtig. Dru Yoga helpt je stress te verminderen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Uit onderzoek onder mensen die wekelijks Dru Yoga les volgen, blijkt dat zij een positieve verandering ervaren in o.a. fysieke energie, vitaliteit, uithoudingsvermogen, rugklachten, innerlijk evenwicht en zelfvertrouwen.

Dru Yoga wordt ook wel ‘yoga van het hart’ genoemd, omdat deze vorm van yoga het krachtige energieveld om het hart versterkt.

“Ik heb voor Dru Yoga gekozen omdat het mijn lichaam soepel maakt. Ik vind het heerlijk om dit te doen! “

– Joanne Sinnema –

Wat is het verschil tussen Dru Yoga en ‘gewoon’ Yoga?

Belangrijk verschil met ‘gewone’ Yoga (Hatha yoga) is de manier van bewegen: in Hatha yoga sta je lang in één houding terwijl in Dru Yoga de oefeningen uit zachte, vloeiende bewegingen bestaan. Hierbij blijven je gewrichten ontspannen en gebruik je heel gericht je spieren.

Met deze manier van bewegen laat je spanning makkelijker los, doe je nieuwe energie op, wordt je soepeler en fitter.

De effecten reiken nog verder dan je lichaam… deze manier van bewegen bevordert je totale gevoel van welbevinden. Reactie na kennismaking is meestal “mmm, wat is dit heerlijk!” of “wow, dit is heel goed voor mijn schouders en rug”.

Misschien denk je wel:

check Yoga is niets voor mij, veel te zweverig

check Ik ga liever naar een dokter als ik last heb van mijn rug

check Ik zit liever op de bank, morgen gaat het vast wel beter

checkIk heb helemaal geen tijd voor dit soort dingen

check Ik kan slecht bewegen

check Er zijn vast allemaal mensen die heel lenig zijn, ik kan dat niet

Heb je wel eens aan yoga gedaan? Of is dit een eerste kennismaking? Dru Yoga is een van de meest toegankelijke vormen van yoga. Natuurlijk kan je wachten tot je spanning en pijn over zijn of op het moment dat je meer tijd hebt. Maar waarom neem je niet zelf het heft in handen?

Ervaar dat Dru Yoga je echt kan helpen! Iedereen kan het! Ik pas de oefeningen graag aan voor jouw fysieke mogelijkheden. De lessen zijn daarmee geschikt voor iedereen, ongeacht ervaring, leeftijd, conditie en gezondheid.

“Tijdens de lessen ben ik me meer bewust van mijn lichaam en voel ik beter waar ik spanning vastzet en hoe ik kan ontspannen”

– Iris Breddels –

Wat voor oefeningen ga je doen met Dru Yoga?

dru yoga oefeningen

Het zijn makkelijke oefeningen. Elke les start met een warming-up van het lichaam. Daarna volgt een serie met vloeiende bewegingen en houdingen, die voor iedereen te doen zijn. Als je fysieke klachten hebt, kunnen oefeningen altijd aangepast worden.

Tijdens deze bewegingen span je gericht spieren aan en blijven alle gewrichten zacht en ontspannen. Veel oefeningen zijn gericht op het soepel maken van je rug. Een gezonde wervelkolom is namelijk heel belangrijk voor je gehele gezondheid.

Ook zijn veel oefeningen gericht op het creëren van ruimte in je borst en bovenrug, het gebied van je hart. De lessen eindigen met een heerlijke ontspanningsoefening en een korte meditatie en/of mantra.
Na een ochtendles ga je dan ontspannen en opgefrist verder met je dag.
Na een avondles rol je ontspannen en voldaan je bed in.

Kortom: Dru Yoga kan ook jou een goed gevoel geven!

WAT DEELNEMERS ZEGGEN:

Ik heb voor Dru Yoga gekozen omdat het mijn lichaam soepel maakt. Een fijne bijkomstigheid is dat we ieder week veel verschillende oefeningen doen, van heel actief tot meer oefeningen die zacht voor je lichaam zijn, het is elke keer voor mij een verrassing en een leuke ervaring. Geen les is hetzelfde. Daarbij vind ik fijn dat we anderhalf uur les hebben. Echt eerst actief en pas op het eind meer aandacht naar binnen toe.
Ik vind het heerlijk om dit te doen, omdat de oefeningen mij meer aarden, hier houden, in mijn lichaam. En het is fijn, dat je daarna ervaart dat je veel energie door je lichaam voelt stromen.

Johanna Sinnema

Al jaren volg ik Dru yoga lessen met plezier. Omdat ze met zo veel plezier en aandacht worden gebracht. De oefeningen zijn niet ingewikkeld over het algemeen en als ze wat lastiger zijn, dan worden ze in fasen opgebouwd tot we het allemaal een beetje door hebben en de serie in een keer kunnen doen. Er wordt absoluut geen prestatie van je verwacht. Je doet wat je kunt, met de nadrukkelijke boodschap “luister naar je lichaam”. Alles gebeurt in lichtheid, zacht voor je gewrichten en als je met weinig energie komt, ga je met meer energie en lichtheid naar huis! Je voelt je verkwikt en je energie stroomt weer. Echt een aanrader deze lessen bij Ans!

Helena Lambrechtsen

De lessen zijn echt even helemaal voor mezelf. Ik hoef niets te presteren. Rustig bewegen, voelen en ervaren in het moment daar gaat het om en is heel fijn om te doen.
Tijdens de lessen ben ik me meer bewust van mijn lichaam en voel ik beter waar ik spanning vastzet en hoe ik kan ontspannen.
Ik ervaar Ans als docent als heel secuur en heel goed in staat om met woorden (en door voor te doen) over te brengen hoe een bepaalde oefening uitgevoerd kan worden. Een ogenschijnlijk kleine aanwijzing kan een groot verschil in gevoel of ervaring betekenen. Dat verbaast me vaak en vind ik grappig te merken. Daarnaast ben je heel constant in je concentratie, en je enthousiasme. Knap!

Iris Breddels

Voor mij is jouw yogales met beide benen op de grond staan; iedere keer opnieuw beseffen dat ik niet alleen een hoofd, maar ook een lichaam heb; een oefening om mijzelf en mijn ideeën over hoe het moet en hoort een beetje te relativeren. Het effect van de yogales reikt verder dan de avond zelf.

Marjolijne

De lessen zijn voor mij het rustpunt in de week van waaruit ik weer op een evenwichtige manier de week in ga. Ze helpen mij de aandacht in het nu te brengen en te houden.
Ik voel me fysiek beter, d.w.z. ik kan mij beter ontspannen en zit lekkerder in mijn vel. Het helpt mij mijn emoties te reguleren door ze met wat meer rust, afstand en compassie te bekijken.

Marjolein

Tijdens de lessen ben ik me meer bewust van mijn lichaam en voel ik beter waar ik spanning vastzet en hoe ik kan ontspannen. De yogalessen werken voor mij ontspannend. Bij een sportschool ervaarde ik nog meer ‘moeten’. Hier ervaar ik ademen.

Louk Hamers

DOE JE OOK MEE?

LOCATIE ZUTPHEN
Ochtendles: Centrum Volledig Leven
Avondles: Muzehof
Makkelijk bereikbaar.
Voor de deur parkeren van fiets en auto (gratis)

ONLINE: Zoom en opname

 

LESROOSTER ABONNEMENTEN
Lestijden en uitval: klik HIER

*** Er start een nieuwe les op woensdagavond zodra er voldoende aanmeldingen zijn ***
Mail me even als je interesse hebt: klik HIER

“Je voelt je verkwikt en je energie stroomt weer.
Echt een aanrader deze lessen bij Ans! “

– Helena Lambrechtsen –

Kies je Dru Yoga abonnement

Je kunt kiezen tussen 2 abonnementen

1. Live / Zoom incl. opname: 6 of 12 lesweken
– live les in een vaste lesgroep
– live online via Zoom
– opname voor thuis op een eigen moment

2. Opname: 6 of 12 lesweken
– elke week de opname voor thuis op jouw eigen moment (de opname blijft de hele week voor je beschikbaar)

Ben je nieuw, dan kun je ook eerst een kennismakingsles doen (10 euro)
Je kunt hierbij kiezen voor live les in een vaste lesgroep (als er plek is) , online les via Zoom en/of alleen de opname.
Aanmelding voor een kennismakingsles: per mail, klik HIER

LIVE

12 lesweken
€165

(live / Zoom + opname)

LIVE

6 lesweken
€90

(live / Zoom + opname)

OPNAME

12 lesweken
€145

(thuis op je eigen moment)

OPNAME

6 lesweken
€80

(thuis op je eigen moment)

Veelgestelde vragen

Waarin verschilt Dru Yoga van andere vormen van yoga?

Er zijn veel verschillende vormen van yoga. Meest bekend is Hatha Yoga. Een belangrijk verschil met Dru Yoga is dat je in Hatha Yoga lang(er) in een bepaalde houding staat. In Dru Yoga zijn de bewegingen zacht en vloeiend en blijven de gewrichten zacht. 

Ik ben niet lenig, kan ik dan toch mee doen?

Ja, je bent van harte welkom. De plaatjes die je in de tijdschriften of video’s ziet kunnen je inderdaad het beeld geven dat je heel lenig moet zijn. Maar dat hoeft echt niet! Je beweegt mee binnen jouw mogelijkheden. Gaandeweg wordt je soepeler, maar zonder forceren. 

Ik heb fysieke klachten, kan ik dan toch mee doen?

Ja, je bent van harte welkom. Je beweegt mee binnen jouw mogelijkheden. Waar nodig kunnen oefeningen aangepast worden, zodat je de essentie van een oefening kunt ervaren. Raadpleeg bij twijfel altijd je arts! 

Hoe lang duurt een les?

De lessen zijn ca. 1,5 uur

Is er ook les in de vakanties?

Nee, er is geen les in de schoolvakanties in Midden Nederland. Deze weken tellen niet mee in de geldigheidsduur van de abonnementen.

Ben ik mijn les kwijt als ik een keer niet kan?

Als je verhinderd bent door bijvoorbeeld vakantie, ziekte of andere reden, kun je meedoen met de opname op een eigen moment.
Je kunt ook in de week/weken dat jij niet kunt,  je les(sen) doorgeven aan bijvoorbeeld een vriendin of buurvrouw die nog geen Dru Yoga les bij mij volgt.

Kan ik eerst kennismaken?

Jazeker kun je eerst een keer meedoen om te ervaren hoe Dru Yoga voor je is.
Mail me dan even (klik HIER) om je aan te melden voor een kennismakingsles (10 euro).
Vermeld ook even hoe je mee wil doen: live, Zoom, en/of opname.

Heb ik een eigen yogamatje nodig?

Er zijn geen yogamatten. Je kunt er zelf 1 meenemen en/of een grote handdoek voor zittende en liggende oefeningen.
Er zijn wel matrasjes voor de eindontspanning.
Er zijn ook meditatiekussentjes en krukken/stoelen beschikbaar.

Moet ik me vooraf aanmelden als ik mee wil doen?

Ja graag!
Je ontvangt na je aanmelding van mij een mail met praktische informatie.

Heb je eerst nog vragen: Bel of mail me dan gerust!

Menu